POKE Vocational College

POKE Vocational College

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

20.10. Noaberhoeve, Echten


Noaberhoeve on Green Care nautakara- ja puutarhatila. Tai täällä kyllä puhutaan social farmingista. Sain työskennellä 16 vuotta tilalla työskennelleen miehen ja sosiaalialaa opiskelevan nuoren naisen kanssa.Mies oli tosi hauska, aivan ihana kehitysvammainenjoka oli työnsä erittäin hyvin osaava. Enpä olisi osannut itse ratkaisra esille tullutta traktoriongelmaa.

Saimme hoitaa porukalla nuorkarjaa. Minun ja sos alaa opiskelevan tytön tehtävä oli kysellä paljon työtehtävistä, pyytää neuvoja jne. Ja apu oli tarpeen, koska kaikki oli aika uutta. Karsinassa oli nuorkarjaa, mikä siirrettiin töiden ajaksi aidan taa ja sonni, mikä pistettiin töiden ajaksi kaulastaan kiinni turvallisuuden takia. Siis ensin ruokaa edestä sisään ja sitten lantaa takaa ulos. Ruokinnan jälkeen pudistimme karsinoita ja lopuksi seurasin, kuinka mies valmisteli traktorin lannan levitystä varten kompostilantalan etuosaan. (Ja kyseessä oli tosi iso kompostilantala.)

Päivän ohjelma:
8:15 kahvi/tee, Työnjako, töihin, 10:30 kahvi/tee, töihin12:30 Lounas, Uusi työnjako uuteen työpisteeseen ryhmissä, 14:00 kahvi/tee ja sitten kotiin. n. klo 15:00. Kun työväki oli mennyt, käytiin jokaisesta kekustelu, että miten meni ja mitä suraavaksi tapahtuu. Lounaaksi saimme hyvää keittoa, fenkolilla maustettua kurpitsakeittoa. Lounaan jälkeen pääsin nuoren puutarhasta kiinnostunenen miehen kanssa kasvimaalle. Tehtävänä oli kerätä ja puhdistaa vihanneksia myyntiä varten kauppaan. Lounaalla syöty leipä oli juuri tämän saman miehen paistamaa.

Kerron myöhemmin tilan toimintaperiaatteesta, historiasta ja muusta kiinnostavasta ja laitan sitten kuviakin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti