POKE Vocational College

POKE Vocational College

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

19.10. A visit to organic farm Ko-Kalf in Elburg with Derk
Vierailu Ko-Kalf luomunautatilalla Elburkissa

Olipa aika iso luomutila! Huh huh!
Kaikki alkoi luomuharrastukseta. 2012 nautoja oli 500 emoa ja vasikkaa, 2015 tuotantosuunta muutettiin niin, että lypsykarjaa on nyt 215 lehmää ja lihakarjaa on 180 kpl. Vaihtotilanteessa jätettiin vain kaikkista parhaat naudat tilalle ja kaikki muut myytiin.
Lypsyrotu on mix koska haetaan terveyttä ja laatua, kolmen rodun elinvoimaa.

Lihavasikat ovat 9 kk emon kanssa ja sitten ne erotetaan. Sonnit kasvavat tilalla 2v ja sitten ne menevät teuraaksi. Tavoitteena on kivan luontoinen ja kiltti, terve,   hyvin kasvava mutta vähärasvainen nauta,

Tukset ovat olleet hyviä. Koska ollaan luomussa, terveys on tärkeäominaisuus. Risteytyksissä ollaan saavutettu rauhallinen, terve, itse poikiva lehmä.

Tila on 190 ha kokoinen. Kaikki luomua. Maissiatuotetaan ihan vähän, miltei koko ala on nurmella. N 35 ha on valtion tukemaa suojelumaata, eli sinne saa mennä vasta kesäkuun alussa lintujen pesimisen jälkeen. Tämä rehu myydään pois halvahkolla hinnalla, koska se on vähän huonompaa rehua kuin muilla mailla ja sen hinta 120€/tonni.
Muu siis on normi luomunurmea. Nurmessa on puna-apilaa valkuaisen lähteeksi.

Vasikat juovat maitonsa Milkbarista, jonka tutteja saa imeä oikein tosissaa. Koska maito ei tuleliian helposti, vasikoilla ei ole ollut enää ripulia sen jälkeen, kun milkbarit ostettiin.

http://www.ko-kalf.nl/ 

Päivitän lisää tietoa myöhemmin. Ja kuvia myös.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti