POKE Vocational College

POKE Vocational College

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

17.10. A lovely dinner with Prins family in Oldebroek
Oli ilo nauttia päivällisestä Prinsin perheen luona Oldebroekissa


Lovely family Prins invited me to have some dinner with them. The dinner was very tasty and the children of this family were so nice and friendly. The children told me about their day and interests and they talked very good English.

Perhe otti minut, vieraan ihmisen, todella sydämellisesti vastaan. Päivällinen oli maukas sisältäen lihaa ja tuttuja vihanneksia, kuten punajuurta ja vihreää salaattia. Lapset juttelivat estoitta kanssani ja vaikka tyttärellä ei ollut vielä paljoa ikää, hän puhui tosi hyvin englantia. Hän esitteli minulle huoneensa ja toivoi saavansa uuden koulupöydän syntymäpäivälahjaksi. Huomasin, että meitä yhdisti eräs asia.Me molemmat keräsimme lintujen sulkia ja hienoja kiviä.


Geert Jan and Mirjam

After the dinner we discussed about the topics, which dealt with Geert Jan´s and Mirjam´s work. They have done a lot to protect the nature of grassland and specially the birds which lives there or which are now coming back. 

Päivällisen jälkeen istuimme olkkariin keskustelemaan suojelutoimista,, mitä Geert Jan ja Mirjam tekevät. He ovat organisoineet monenlaisia projekteja suojellakseen ruohomaita ja erityisesti sen lintuja. Monet lajit ovat saaneet apua ahdinkoonsa ja jotkut jo kadonneet lajit ovat palanneet takaisin ruohomaille. Tässä on syytä pohdiskella Hollannin historiaa ja sitä, kuinka maita on valjastettu mereltä. Näitä uusia merestä eristettyjä maita kutsutaan Poldereiksi ja niiden valtavan rikas linnusto on katoamasssa pääasiassa tehomaatalouden takia. Projektissa etsitään keinoja, kuinka maataloudesta huolimatta linnusto saadaan elpymään. Törmäsinkin asiaan, kun vierailimme Derkin kanssa luomumaitoilalla päivemmällä. Siellä vanha isäntä kertoi, kuinka on säädelty, milloin pelloille saa mennä, jotta linnut saavat pesiä rauhassa. Eli vasta jesäkuussa on asiaa pelloille suojelluilla alueilla. Se on vain yksi esimerkki huomioinnista. Geert Jan järjestää seminaareja ja tapaamisia ja organisoi projekteja joiden avulla suojelutoimia voidaan tehdä.

Geert Jan´s organization did something else too: More green to houses in Polders, more green products with Polder-brandi (local production) and more information about the Polders by making good cycling possibilities to the people.

Prinsin perhe kantaa huolta uusista aika rumistakin taloista, joita Poldereille rakennetaan halvalla ja nopeasti. He ajeluttivat vanhuksia alueella ja ottivat heidän kommenteistaan opiksi. He järjestivät kampanjoita, joilla taloja saatiin viherrettyä ja siten perinteistä hollantilaista kulttuuria pidettyä yllä. Lisäksi he organisoivat systeemejä, joilla pakallista tuotantoa voidaan vahvistaa Polderi-brandillä. Maltan tuskin odottaa tulevia retkiä alueelle, että löytäisin näitä tuotteita. Ehkä kun pääsen yleensä kauppaan, saan niitä käsiini :). Sitten on vielä yksi pointti, mikä on Geert Janin työssä top nelosessa. He haluavat jakaa tietoa Poldereista esimerkiski siten, että ihmisille syntyisi mahdollisuuksia päästä pyöräilemään tai vaeltamaan jalkaisin Poldereille. Itseaisassa kirjoitan tätäjuttua keskellä yötä ja elämme jo torstaita. Olimme eilen visiitillä lammastilalla, jossa oli järjestetty tällainen polderikävely. Siellä oli n 4,5 km:n lenkki, mutta ilma oli tosi kylmä ja satoi niin eipä sitten mentykään lenkille. Olisi se toisaalta ollut mukavaa, mutta voipi olla, että menen polderikävelylle myöhemmin. kerron lammastilasta ja eilisestä ihanasta päivästä myöhemmin, sillä aamu alkaa huomenna n. klo 6 reikäreikä ja siihen on aikaa enää muutama hassu tunti. Joten hyvää yötä. Laitan tuohon nettiosoitteen, jotta voitte hatrjoitella hollantia :).

 http://stichtingpresent.nl/oldebroek/

Vaan onhan syytä kertoa Miriamin työstä myös. 

Miriam is co-operating to the farm where I live. She organize volunteers to work in social farms or in other places in idea of present living. 

Mirjam tekeee yhtestyötä myös tämän maatilan kanssa, missä majapaikkani ja yksi työpaikkani on täällä Hollannissa. Hän järkkää työkseeen vapaaehtoisia eri tahoilta sinne, missä sitä tarvitaan. Hän siis etsii ihmisiä, jotka haluavat auttaa, mutta jotka eivät tiedä, mihhin mennä ja mitä tedä auttaakseen ja toisaalta on myös tunnettava paikkoja mitkä tarvitsevat apua. Siinä on työsarkaa jonkinverran ihmisille. Kurkatkaapa, mitä present living on!

http://stichtingpresent.nl/
http://presentliving.com/whatisbeingpresent/

Tähän kyllä nyt sopisi kuva, jossa olen niin sinut itseni kanssa just sellaisena kuin olen. Joten:

Yhtä puun kanssa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti